Om företaget


Dunderklubbans- och vår historia

Å r 1931 startade Arthur Thijs i Sint-Niklaas, Belgien en liten workshop, vid namn Confiserie Thijs, som tillverkade konfektyrer småskaligt, på den tiden utfördes alla moment i produktionen för hand. På 40 & 50-talet var det förutom befolkningen i och kring Sint-Niklaas få som hade kännedom om denna lilla pärla med sina utsökta konfektyrer.

1952 invigdes sonen Aurelien Thijs i företaget och designade, tillverkade den första maskinella klubbmaskinen. Det lilla familjeföretaget kunde då utöka sin produktion och slog sig då in på en större marknad, större företag och stora livsmedelskedjor tillhörde då deras kundklientel.

Därefter tog man sig ut över gränserna till Nederländerna, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Skandinavien.

Trots maskiner är det fortfarande en stor del av processen som sker för hand som i gamla tider. Knådning, färgsättning, mixning av ingredienser m.m.
Idag, sedan 1984 drivs företaget i samma anda av tredje generationen Thijs, Joris Thijs.

Å r 1974 besökte dåvarande ägaren till vad som idag är Diab Livsmedel AB, Sven Hall den stora godismässan i Köln och fick då upp ögonen för den så originella klubban med både sött & salt.
Resultatet av detta blev då att företaget fick ensamrätten till denna på svenska marknaden.

Här har vi historien om Dunderklubban även i folkmun kallad Snusklubban. Den slog sig snabbt in på den Svenska marknaden, då vi Nordbor har en förkärlek till just salt godis mer än andra länder.

1984 efter att Sven Hall tragiskt omkommit i en bilolycka förvärvades företaget av f.d. tandtekniker Leif Carlsson och hans fru Bodil.

2010 förvärvade vi, Patrik & Regina Jansson, efter 20 år som anställda, företaget med en vision om att fortsätta driva det lilla familjeföretaget i samma anda som tidigare ägare och värna om vår stora produkt.
Dunderklubban/Snusklubban!

Årtal

1931

Confiserie Thijs grundas

1974

Dunderklubban till Sverige!

2010

Nuvarande ägare tar över

2014

Dunderklubban firar 40 år!